Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Φιάσκο το EFSF! Δεν μπόρεσε να αγοράσει τα δικά του ομόλογα και θα “σώσει” την Ελλάδα; Στήνουν νέο μεγάλο κόλπο με θύμα την Ελλάδα!

Αν υπάρχει Έλληνας πολίτης που έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μέρκελ τότε είναι μάλλον καλό να μεταναστεύσει εκεί και να την ψηφίσει στις επόμενες εκλογές ώστε να μην ψηφίσει τα κόμματα που μεταφέρουν την πολιτική της στην Ελλάδα, είπε Γερμανός trader μιλώντας στο XrimaNews.gr και κρατώντας την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι ο σχεδιασμός της Καγκελαρίου για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν και είναι καταστροφικός, κάτι που οι αγορές δείχνουν απ’ την πρώτη στιγμή και αναφέροντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα της αποτυχημένης πολιτικής της την πλήρη αποτυχία της τελευταίας δημοπρασίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF.
Ο μηχανισμός που υποτίθεται πως θα συγκεντρώσει πάνω από 1 τρις ευρώ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε 5 στην τελευταία του δημοπρασία ομολόγων, η οποία ήταν πλήρης αποτυχία
. Ο σχεδιασμός της δημοπρασίας ξεκίνησε αρχικά με την ελπίδα ότι θα αντλήσει 5 δις ευρώ σε ομόλογα 15ετούς διάρκειας αλλά δε βρήκε ανταπόκριση στην αγορά.
 Αναγκάστηκε έτσι να αναβάλλει τη δημοπρασία ομολόγων αλλά και να μειώσει τις προσδοκίες του στα 3 δις ευρώ για ομόλογα 10ετούς και 5αετούς διάρκειας.
Παρόλα αυτά, όταν έφτασε η ώρα της δημοπρασίας το EFSF δεν κατάφερε καν να αντλήσει τα 3 δις ευρώ και όπως ανέφερε άντλησε 2,7 δις ευρώ τελικά.
 Αυτό που έκρυψαν, ωστόσο, οι υπεύθυνοι του EFSF, τουλάχιστον σύμφωνα με αποκάλυψη των δημοσιογράφων Χάρι Γουίλσον και Κεμάλ Άχμεντ της Sunday Telegraph, είναι πως το EFSF αναγκάστηκε να ξοδέψει 100 εκ ευρώ από τα δικά του κεφάλαια προκειμένου να πετύχει το στόχο του, αγοράζοντας το ίδιο ομόλογα που εξέδωσε!
Το γεγονός πως η απαραίτητη για την επιτυχία της συμφωνίας 26ης-27ης Οκτωβρίου μόχλευση του EFSF φαίνεται ότι οδηγείται στην επιτυχία αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ως μόνο στόχο της να την ψηφίσει πιστεύοντας ότι αυτή θα μας σώσει μήπως πρέπει να μας προβληματίζει;
Πηγη 
XrimaNews.gr
 Olympia .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου