Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αισχρή πολιτική μειοδοσίας από τα πολιτικά κόμματα στη Θράκη

Με αυτό που ακολουθεί, εάν ήμασταν στοιχειωδώς σοβαροί, θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί οι πάντες και τουλάχιστον να κατήγγειλαν τον ΟΗΕ για ύποπτα παιχνίδια, καθώς επίσης και συμμετοχή σε σενάρια περαιτέρω αποσταθεροποίησης της βαλκανικής χερσονήσου με επόμενο στάδιο την «κοσοβοποίηση» της Θράκης.
Γιατί είμαστε όμως τόσο οργισμένοι: Διότι η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης – ΕΟΤΔΘ», που είναι η ηγετική οργάνωση των 29 Συλλόγων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κέρδισε το δικαίωμα αντιπροσωπεύσεως στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών!
Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» από το 1988 όπου και ιδρύθηκε, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει εθελοντικά τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», αναγνωρίστηκε από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ως η έβδομη τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ΕΟΤΔΘ κερδίζει έτσι και το αξίωμα σαν η πρώτη οργάνωση Τούρκων Δυτικής Θράκης αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης, κερδίζει έτσι το δικαίωμα να δημιουργήσει αντιπροσωπεία στα κέντρα των Ηνωμένων Εθνών όπως στην Νέα Υόρκη, Βιέννη και Γενεύη. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΟΤΔΘ που συγκαταλέχθηκε σαν μη κυβερνητική οργάνωση με ιδιαίτερη θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών θα συμβουλεύει τα Ηνωμένα Έθνη σε μειονοτικά και σε θέματα περί της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και δια της ιδιαίτερης θέσεως της θα μπορεί να παίρνει ενεργό μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συμβούλια των Ηνωμένων Εθνών!
Ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου, είπε ότι η Ελλάδα με την απαγόρευση της λέξεως «τουρκική» στο δημόσιο τομέα και με το κλείσιμο των συλλόγων που διαθέτουνε την ονομασία τούτη έλαβε την καλύτερη απάντηση με την αναγνώριση της οργάνωσης που περιέχει την «κανονική» ονομασία από τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η χώρα μας χρόνια τώρα προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα σε διεθνές επίπεδο να τους καταγράψει ως ακραίους και «να λασπώσει την ειρηνική μας διάθεση στην αναζήτηση λύσεων στα μειονοτικά μας προβλήματα»!
Για να συνεχίσουν στη σχετική ανακοίνωση, «σαν ομοσπονδία με τις δραστηριότητες μας στις οργανώσεις που ανήκουνε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στα Ηνωμένα Έθνη καταφέραμε να μεταβιβάσουμε τα προβλήματα μας στην διεθνή κοινή γνώμη με τον καλύτερο τρόπο. Με την ανακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης σα μια μη κυβερνητική οργάνωση αποδεικνύεται ότι η ομοσπονδία μας αναζητεί με ειρηνικούς μεθόδους λύσεις στα μειονοτικά της προβλήματα».
Καταλήγουν μάλιστα με τη διατύπωση ελπίδας για «την επιστροφή της Ελλάδος από την λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί εναντίων της ομοσπονδίας. Το ECOSOC το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών είναι το ύψιστο σκαλί που μπορούνε να φτάσουνε οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, έχει δώσει σε 2719 μη κυβερνητικές οργανώσεις ιδιαίτερη θέσει στον οργανισμό της. Επιτρέπεται να πάρουνε θέσει στην οικογένεια του οργανισμού οι οργανώσεις με ειρηνικές διαθέσεις που είναι ανεξάρτητοι από τις κυβερνήσεις τους, χωρίς τον στόχο κερδοφόρων οφελών και με δημοκρατικούς μηχανισμούς αποφάσεων. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανήκουνε στην οικογένεια του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών μπορούνε να χρησιμοποιούνε την φρασεολογία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού με Ιδιαίτερη Θέση στον Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών στις επίσημες αλληλογραφίες της, κάτι που τους δίνει κύρος σε διεθνές επίπεδο».
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; Ή όλοι τελούν εν υπνώσει και αφασία; Συνειδητοποιεί κανείς ότι η συνεπής τακτική της Τουρκίας παράγει πλέον συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία οδηγούν νομοτελειακά στην «Κοσοβοποίηση» της Θράκης; Μήπως μετά την ανάγνωση των ανωτέρω πρέπει να πιστέψουμε ότι εμείς είμαστε ακραίοι που τα επισημαίνουμε; Ή μήπως θα πρέπει να αποκαλέσουμε είτε χαχόλους και ηλίθιους, διότι αλλιώς θα πρέπει να τους ονομάσουμε πράκτορες και προδότες κάτι γελοία πολιτικά – κομματικά στελέχη που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα και δεν κουνιέται φύλλο.
Μήπως ακούσαμε κανένα κόμμα να σχολιάζει αυτές τις εξελίξεις; Ή όλοι είναι απορροφημένοι είτε με την… επαναστατική τους γυμναστική έχοντας κηρύξει… τον ανένδοτο «στη δικτατορία των τραπεζών» (για τη Ziraat στη Θράκη δεν είπε κανείς τους τίποτα βέβαια!!!) και οι υπόλοιποι στο πως θα αποφύγουν την ανάληψη της ευθύνης για τα όποια μέτρα θα ληφθούν για την κρίση;
ΠΗΓΗ filologos10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου