Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

“Το ταγκό της Κρίσης”, ένα πολιτικό μιούσικαλ της εποχής μας

Ο «902 Αριστερά στα FM» παρουσιάζει το «Ταγκό της Κρίσης», το πρώτο πολιτικό μιούζικαλ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δισκογραφίας. Προσπερνά τις διαπιστώσεις και την καταγραφή, παίρνει θέση, συγκρούεται, προτείνει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.
Οι όμορφες συνθέσεις του Χρήστου Χατζησπύρου σε ήχους jazz, gypsy, παραδοσιακούς, αλλά και λαϊκούς δένουν αρμονικά με το επίκαιρο λιμπρέτο του Φάνη Μαργαρώνη (γνωστός ως στιχουργός και κιθαρίστας των KollektivA) και μαζί δημιουργούν ένα μωσαϊκό από εικόνες που γρήγορα μετατρέπεται σε συνειδησιακό ταρακούνημα.
Τις ερμηνείες ανέλαβαν δύο ταλαντούχοι νέοι ερμηνευτές. Η Κύπρια Βίκυ Αναστασίου, έχοντας μοναδικές κριτικές στις αποσκευές της από την πορεία της στην Αγγλία και ο Θανάσης Χουλιαράς, τραγουδιστής των KollektivA, με σημαντική εμπειρία στο μιούζικαλ.
Τις ενορχηστρώσεις και μίξεις έκανε ο Χρήστος Χατζησπύρου στην Αγγλία, όπου μένει μόνιμα. Για τις ηχογραφήσεις δούλεψαν δεκάδες μουσικοί από Αγγλία και Ελλάδα. Συμμετέχει ο ηθοποιός Κώστας Κόγιος. Την επιμέλεια παραγωγής είχαν οι Χρήστος Χατζησπύρου και Φάνης Μαργαρώνης.
Την εικαστική επένδυση του έργου υλοποίησε με μοναδικό τρόπο ο ζωγράφος Ιάκωβος Βάης. Ενας πίνακας για κάθε μέρος του «Ταγκό», συνολικά 11 έργα, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που σπανίως συναντάμε πλέον στη σύγχρονη βιομηχανοποιημένη δισκογραφία.
Το γραφιστικό μέρος ανέλαβαν οι Eyellusion Team. (Σημείωση: καταπληκτική δουλειά!)
Το «Ταγκό της Κρίσης» στιγματίζει τη σημερινή πραγματικότητα άλλοτε με καυστικό τρόπο, άλλοτε με χιούμορ και σαρκασμό, κάποιες φορές με συναισθηματική τραγικότητα. Ταυτόχρονα φανερώνει το δρόμο της ανατροπής και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Κυρίως, όμως, γίνεται προπομπός ενός νέου ρεύματος πολιτικού τραγουδιού για το οποίο υπάρχει τεράστια ανάγκη, ειδικά στις σημερινές συνθήκες.
Πηγή: Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Πηγη  Allu fun Marx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου