Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Σύμπτωση: Κι άλλος Παπανδρεϊκος;

 Ο Ιστορικός σε λίγα χρόνια  θα γράψει: Το 2007 το ΠΑΣΟΚ χωρίστηκε σε Παπανδρεϊκούς και “Υπονομευτές” και δεν τα ξαναβρήκαν. Όταν το 2011 παρέδωσαν οι Παπανδρεϊκοί ή χώρα ήταν στο Μνημόνιο και έφταιγε για αυτό ο μέσος Έλληνας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 13% ο Παπανδρέου φευγάτος  στο εξωτερικό, η χώρα ρήμαζε  σπρωγμένη βίαια τρεις δεκαετίες πίσω  και ξεσπούσαν σκάνδαλα ανά εβδομάδα…   Πολιτικά δεν γλύτωσε κανείς και μόνο ο Παπανδρέου εκλέχτηκε  χάρη σε μια διάταξη που του επέτρεπε να εκλέγεται χωρίς σταυρό.



Θόδωρος Ασημακόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από τα σκάνδαλα που ψάχνουν οι εισαγγελείς via  iefimerida.gr

Αγαπημένο παιδί της Αριστεράς και του Γιώργου Παπανδρέου ο Θόδωρος Ασημακόπουλος (στο μέσον) είναι άνθρωπος-μυστήριο: εμφανίζεται στο σκάνδαλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη του οποίου ήταν σύμβουλος αλλά και στη λίστα Λαγκάρντ, αφού συνεργαζόταν στα οπλικά συστήματα με τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.
Ο Θόδωρος Ασημακόπουλος, που στο παρελθόν είχε διατελέσει σύμβουλος τουΆκη Τσοχατζόπουλου, ήταν σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό για το σκάνδαλο της Proton Bank.
O Aσημακόπουλος είναι ο άνθρωπος που έφερε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κοντά στην αριστερά γενικότερα και το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα. Ο Ασημακόπουλος υπήρξε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου και διατηρούσε στενές σχέσεις με κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Καλές σχέσεις με την Αριστερά

Λόγω της σχέσης του με τον Λεωνίδα Κύρκο οργάνωσε στο Ζάππειο το γνωστό event για την «προεσέγγιση της κεντροαριστεράς» το 2009, στο οποίο εκτός από τον Λεωνίδα Κύρκο και άλλα στελέχη του αριστερού κινήματος ήταν παρών και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Λέγεται ότι ο Ασημακόπουλος διέθετε και σουίτα στο Καραισκάκη την οποία του είχε παραχωρήσει ο Λαυρεντιάδης από την οποία έχουν παρελάσει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Νίκος Αθανασάκης, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος και αρκετοί μετέπειτα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Οι γνωρίζοντες επικαλούνται και ένα ανέκδοτο για το πώς ο Θόδωρος Ασημακόπουλος προσέγγισε τον Λεωνίδα Κύρκο στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Λένε δηλαδή, ότι επικαλέστηκε στενή συγγένεια με έναν αγωνιστή της αριστεράς που στην πραγματικότητα ήταν απλή συνωνυμία.

Πρώτο όνομα στα οπλικά του Ανδρέα Ρωσσώνη

Μια από τις ξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου της οποίας ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας έσβησε τον λογαριασμό στην τράπεζα HSBC ήταν η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, δικηγόρος με μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ρωσσώνη, στο όνομα του οποίου είναι ο επίμαχος λογαριασμός στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Ανδρέας Ρωσσώνης, γόνος αστικής οικογένειας και απόφοιτος του Κολλεγίου, είναι πασίγνωστος στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα Oto Melara).

Ρωσσώνης-Ασημακόπουλος

Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο στελεχών της Αριστεράς και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το εξειδικευμένο site onalert.gr, ο Θόδωρος Ασημακόπουλος αντιπροσωπεύει την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Την περίοδο του 2010 επί αναπληρωτού υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ΑLLENIA για την παραλαβή 12 ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C – 27 J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει.

Ο Β. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου – Ρωσσώνη παρασκηνιακώς καταβάλουν προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και να παραληφθούν τα αεροπλάνα από τα οποία πάντως σήμερα πετάει μόνον ένα!
Σε κάθε περίπτωση το 2010 και μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, παρά την οικονομική κρίση, ο Aνδρέας Ρωσσώνης αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών.

Φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το site defencenet.gr ο Ανδρέας Ρωσσώνης ήταν μέλος της ομάδας που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα, Λιβανέζου ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά και φίλου του, μια ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια.

Απο papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου