Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τότε οι Άγγλοι. Σήμερα η “Τρόϊκα” και το ΔΝΤ, αγγλικό δίκαιο..

Δαυίδ Πατσίφικο

 3 Ιανουαρίου του 1850 ο αγγλικός στόλος, με πρόσχημα την αποζημίωση του Δαβίδ Πατσίφικο (εβραιοπορτογάλου με αγγλική υπηκοότητα), καταπλέει στον Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών. 
Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το τελεσίγραφο και οι Άγγλοι αποκλείουν τον Πειραιά, προχωρώντας στην κατάσχεση του φορτίου, όποιου πλοίου πλησιάζει. (Υπόθεση Πατσίφικο και τα Παρκερικά)”.
 

Σε απλά ελληνικά, το 1850 οι Βρετανοί απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά ζητώντας να τους δώσουμε τα δανεικά! Και όταν αρνηθήκαμε, “ξεφόρτωναν” από εμπόρευμα όλα τα πλοία που έφθαναν στο λιμάνι!
 

Σας θυμίζει κάτι αυτό; Τότε οι Άγγλοι. Σήμερα η “Τρόϊκα” και το ΔΝΤ, αγγλικό δίκαιο..
 

Κατασχέσανε τα πλοία Όθων, Ανδρούτσος, Αποστόλης, Κανάρης, Κριεζής, Τομπάζης, Μεθώνη, Ναυτίλος, Σαχτούρης, Σφακτηρία, Τσαμαδός, Μιαούλης, Κάστωρ. Άφησαν μόνο τρία καράβια σε ελληνικά χέρια, τα Κόχραν, Άστιγξ και Ματθίλδη,
 

Κατόπιν της παραχώρησης του εκδοτικού δικαιώματος στην ΔΟΕ και την εγγυητική μονοπωλίων (όπως σπίρτα, σαπούνι κλπ) οι άγγλοι αποχώρησαν αφήνοντας στο πόδι τους της νεοιδρυθέισα από αυτούς Τράπεζα της ''Ελλάδος,, να κάνει κουμάντο στο μαγαζί τους. Η ΤτΕ αποτελεί κράτος εν κράτη και καμμία δικαιοδοσία δεν έχει το Ελληνικό Δημόσιο επί αυτής. Παρεπιπτώντος έχει και το χρυσό μας στα υπόγεια της , σε ομηρία...
  
Geo bear




σχετικά εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου