Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αγροτικό μπλόκο στη ΔΟΥ Αγρινίου (φωτο)


koi-agrotes-katalipsi-doy1
Στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΠΑΣΥ και άλλοι φορείς των αγροτών από το πρωί πραγματοποιούνται καταλήψεις σε ΔΟΥ ανά την Ελλάδα από αγρότες.
Στο Αγρίνιο στην κατάληψη της ΔΟΥ προχώρησαν αγρότες – μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας πριν από λίγη ώρα, με αιχμή την φορολόγηση τους, την τήρηση βιβλίων κλπ.
Eκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Αγρινίου κ. Τσώτα, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Σπύρος Κοτοπούλης κάλεσε τους αγρότες σε συνέχεια των κινητοποιήσεων. «Οι κινήσεις θα είναι συντονισμένες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Εδώ, στα χωριά του δήμου Αγρινίου, που τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, οι αγρότες θα κατέβουν στις πλατείες των χωριών με τρακτέρ,σε μια συμβολική διαμαρτυρία απέναντι σε όλα αυτά στα οποία θέλουν να μας υποβάλλουν, ξεκινώντας από αύριο. Ο αγώνας είναι μαζικός και θα συνεχιστεί», δήλωσε από μικροφώνου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε κ. Νίκος Μωραϊτης, που δήλωσε στοagriniopress.gr «H φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας βρίσκεται υπό διωγμό. Μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια, έρχεται και η φοροληστεία της λαϊκής κατοικίας, η τήρηση βιβλίων για φορολόγηση απο  το πρώτο ευρώ καθαρού εισοδήματος… Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα,γιαυτό πρέπει η πάλη των αγροτών να οργανωθεί μαζί με την πάλη των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται».
koi-agrotes-katalipsi-doy2
koi-doy-agrotes-diamartyria3
koi-doy-agrotes-diamartyria4
koi-doy-agrotes-diamartyria5
koi-doy-agrotes-diamartyria6
Οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών είναι:
 1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους – να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους – να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος – να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.
2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη – κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης.
3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020.
4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη.
5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ – κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο – να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%.
8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους – να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων – να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις – να δίνονται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων – όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής».
9. Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που η σοδειά τους συρρικνώθηκε δραματικά λόγου φυσικών εχθρών και περιβαλλοντικών αιτιών, να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία και άλλες αιτίες – αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα απ[αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
10. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα – να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.
11. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία – σύνταξη.
12. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.
13. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.
14. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.
15. Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής (ΤΟΕΒ Μακρυνείας και Παναιτωλίου).»

ΑΓΡΙΝΙΟPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου