Τρίτη 26 Μαΐου 2015

To «Δικαίωμα στη ζωή» για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την αναφορά του Δημάρχου Αγρινίου Κυρίου Γιώργου Παπαναστασίου στο χθεσινό (25-06-2015) Δημοτικό Συμβούλιο,σχετικά με την δράση των κινημάτων της πόλης,όσον αφορά το θέμα του Νοσοκομείου Αγρινίου,θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής
1. Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή»,όπως όλοι γνωρίζουν πλέον,προσκάλεσε σε αλλεπάληλες συσκέψεις τον τελευταίο 1 χρόνο όλους τους επίσημους και ανεπίσημους φορείς της πόλης,με κύριο άξονα ότι το θέμα της υγείας είναι σημαντικό για όλους μας ανεξαιρέτως.
2. Συνδιοργανώσαμε με όσους φορείς ανταποκρίθηκαν ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις,αλλά και το μηχανοκίνητο κομβόι με τις μαύρες σημαίες,σε αυτό αναφέρθηκε ο κύριος Δήμαρχος,και στο οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη,θα έπρεπε να ηγείται ο ανώτερος τοπικός άρχοντας αυτής της πόλης με την παράταξη του,και ακολούθως οι υπόλοιπες αυτοδιοικητικές παρατάξεις,παροτρύνωντας και τους πολίτες του Αγρινίου να συμετέχουν,οι οποίες πλήν του Ανυπότακτου Αγρίνιου και κάποιων μεμονομένων μελών της Ανατροπής τωρα, έλαμψαν δια της απουσίας τους.
3. Κάναμε σιωπηλή παράσταση διαμαρτυρίας μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου,με πανό που έγραφε «204.802 πολίτες χωρίς νοσοκομεία»,θέλωντας να ευαισθητοποιήσουμε και το δημοτικό συμβούλιο,αλλά και τον κόσμο μέσω των τοπικών ΜΜΕ,αλλά προς μεγάλη έκπληξη μας θεωρηθήκαμε «άφαντοι» απο την απόλυτη πλειοψηφία παρατάξεων και συμβούλων!!!!!
4. Μόλις πρόσφατα πριν το Πάσχα και ύστερα απο ένα εύλογο διάστημα περίπου 3 μηνών ανοχής προς την νέα συγκυβέρνηση,ξαναπροσκαλέσαμε όλους τους φορείς, σε επίπεδο Νομού αυτή τη φορά,για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση μιάς κατάστασης που έχει χειροτερέψει και στα 2 νοσοκομεία του Νομού μας.Προς μεγάλη μας απογοήτευση η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή!!!!
Οι ελάχιστοι που παρεβρέθηκαν,αποφάσισαν να προσπαθήσουν την διοργάνωση ενός Παναιτολωακαρνανικού συλαλλητηρίου την ίδια μέρα και ώρα στις 3 μεγάλες πόλεις του νομού (Αγρίνιο,Μεσολόγγι,και Ναύπακτο).Δυστυχώς οι εως τώρα προσπάθειες μας δεν βρήκαν την ανταπόκριση των φορέων,στο βαθμό που απαιτούνταν ώστε να γίνει πράξη το όλο εγχείρημα.
Αυτές ήταν οι έως τώρα προσπάθειες κάποιων απλών πολιτών που ανήκουν στο Σωματείο μας,οι οποίες παρόλο της διαφοράς συσχετισμών δυνάμεων κυρίως σε επίπεδο «μέσων»,υπερτερούν κάθε άλλης προσπάθειας που ακολουθεί πεπατημένες πολιτικές και κοματικές οδούς,με στόχο κυρίως την προσωπική προβολή και την μελλοντική αναβάθμιση σε ανώτερες θέσεις εξουσίας,και όχι στην συλλογική αντιμετώπιση ως όφειλε για το υπέρτατο αγαθό της υγείας!!!!
Εμείς σαν Σωματείο νιώθουμε να έχουμε βάλει τα θεμέλια για την απο κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος………Εσείς κύριοι τοπικοί «άρχοντες» και φορείς αυτής της πόλης είστε διατεθειμένοι να πάρετε πρωτοβουλίες κάνωντας απλώς το καθήκον σας απέναντι σε όσους σας στήριξαν με την ψήφο τους,βοηθώντας να απαιτήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά λύση εδώ και τώρα απο την παρούσα συγκυβέρνηση???
Διαφορετικά ο μαύρος κατάλογος των «αποδημησάντων» ασθενών θα αυξηθεί επικύνδυνα……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου