Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης των νοσοκομείων της Αιτωλ/νίας

Φωτογραφία: κ.α.π.α.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, κ. Στέλιος Μερμίγκης, προέβη σε αυτό για το οποίο από καιρό είχε προειδοποιήσει, τόσο προφορικά όσο και με έγγραφες καταγγελίες, τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ο κ. Μερμίγκης, ελπίζοντας, όπως δηλώνει στο agriniopress.gr, ότι θα αποκατασταθεί η θεσμική λειτουργία του νοσοκομείου, απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου κ. Γιώργο Βλάχο, την οποία και κατέθεσε στον Εισαγγελέα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

Στη μηνυτήρια αναφορά καταθέτονται γραπτώς όλα εκείνα τα οποία ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έχει προ πολλών μηνών καταγγείλει εγγράφως, με επιστολές προς τον διοικητή, στις οποίες ουδέποτε έλαβε έγγραφη απάντηση, όπως προβλέπει ο νόμος.
Καταγγέλλονται, παράνομες, κατά την κρίση του εκπροσώπου των εργαζομένων, πράξεις της διοίκησης, αυθαιρεσίες, παρατυπίες, μη αξιοκρατικές διαδικασίες και διαχείριση, επικράτηση ενός συστήματος ευνοιοκρατίας υπέρ συγκεκριμένων προσώπων στο νοσοκομείο και γενικά, η μη τήρηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου, το οποίο θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια.

Γίνεται ακόμη, στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, συγκεκριμένη καταγγελία, για παράβαση ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., από τον κ. Βλάχο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μερμίγκης καταγγέλλει πως, ενώ το Δ.Σ. είχε αποφασίσει προμήθεια υλικού (συγκεκριμένα ασκούς αίματος με ειδικό φίλτρο για μεταγγίσεις σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών), μέσω διαγωνισμού με συγκεκριμένα κριτήρια, ο διοικητής, παραβιάζοντας αυτή την απόφαση, προέβη σε απευθείας ανάθεση.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην αναφορά του κ. Μερμίγκη, τέσσερις μεταγγιζόμενοι, μετά την μετάγγιση που τους έγινε από τους ασκούς αίματος που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο από απευθείας ανάθεση, βρέθηκαν σε εμπύρετη κατάσταση και για αυτό διαμαρτυρήθηκαν μάλιστα στον διοικητή. Ως προς αυτή του την καταγγελία, ο κ. Μερμίγκης επικαλείται για μάρτυρα, τόσο τη διευθυντρίας του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου, αλλά και τους τέσσερις αυτούς ασθενείς.

Αναφέρεται ακόμη στις ελλείψεις γιατρών, στις πέντε παραιτήσεις καρδιολόγων μέσα σε λίγους μήνες, στην επιστροφή του καρδιολόγου, που ήρθε αποσπασμένος για κάποιο χρονικό διάστημα από το νοσοκομείου του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, πίσω στο Μεσολόγγι και άρα τη μη κάλυψη της κλινικής από κάποιον επιστημονικά υπεύθυνο, αλλά και στο ότι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Μερμίγκης, στο τμήμα αποστείρωσης του νοσοκομείου, εδώ και χρόνια, υπεύθυνος ήταν εργαζόμενος με ειδικότητα κλιβανιστή και όχι νοσηλευτής Τ.Ε., όπως προβλέπεται,  κάτι που άλλαξε, μετά και από τις συνεχείς καταγγελίες, μόλις χθες, Δευτέρα!

Όπως εξηγεί ο κ. Μερμίγκης, ο κλιβανιστής δεν έπαψε να είναι υπεύθυνος του τμήματος, αλλά λειτουργεί ως συνυπεύθυνος, μαζί με τη νοσηλεύτρια, κάτι που, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, είναι παράτυπο.

Το agriniopress.gr, επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Βλάχο, ο οποίος αρκέστηκε στο να δηλώσει πως, δεν έχει λάβει ακόμη τη μήνυση και ότι σε κάθε περίπτωση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ότι κάνω, το κάνω μέσου των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος».

http://www.agriniopress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου