Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σκηνές Φαρ Ουέστ χθες το βράδυ στο κέντρο του Μεσολογγίου


Επίθεση στο αστυνομικό μέγαρο Αιτωλίας
Από την επίθεση υπέστησαν υλικές ζημιές σε 7 αστυνομικά οχήματα. Συνελήφθησαν σε δύο φάσεις 8 άτομα γεννημένα μεταξύ του 1990 και του 1987

Χθες το βράδυ στις 8:40 στο Μεσολόγγι, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αιτωλίας, έγινε επίθεση 15 περίπου ατόμων, οι οποίοι είχαν τα χαρακτηριστικά τους καλυμμένα με κουκούλες και κράνη. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 7 αστυνομικά οχήματα. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν 2 μολότοφ, κομμάτια μαρμάρων και πέτρες, ενώ η απώθησή τους από τους αστυνομικούς έγινε με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
Η επίθεση έγινε διότι λίγο νωρίτερα 2 νεαρά άτομα, γεννημένα το 1990 και το 1985 αντίστοιχα προσπάθησαν να αναρτήσουν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας πανό, το οποίο έγραφε «Κάθε πατρίδα είναι φυλακή, Ταξική συνείδηση».

Αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, αλλά οι δύο νεαροί αρχικά ξέφυγαν. Λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο συνελήφθησαν από την έτερη αστυνομική ομάδα που πήγαινε στο σημείο για βοήθεια. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αιτωλίας η επίθεση των 15. Η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αργότερα εντός του Ραδιομεγάρου εντόπισαν και συνέλαβαν 6 εξ αυτών, εκ των οποίων οι 5 είναι ημεδαποί (3 αγόρια και 2 κορίτσια) και το επόμενο άτομο είναι κορίτσι αλβανικής υπηκοότητας.

Οι 6 είναι γεννημένοι μεταξύ του 1993 και του 1995 και 1 εξ αυτών το 1987. Στο χώρο του Ραδιομεγάρου που ήταν οι 6 συλληφθέντες βρέθηκαν από την αστυνομία 1 μαχαίρι 13 εκατοστών, 330 γραμμάρια καπνού και κομμάτια από μάρμαρο και τσιμέντο.

Τα αδικήματα που βαραίνουν τους 6 συλληφθέντες αφορούν εμπρησμό, αντίσταση, παραβάσεις για εκρηκτικές ύλες, παραβάσεις περί όπλων και τελωνιακού κώδικα.

Κων/νος Χονδρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου