Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

742 καταστήματα έμειναν κλειστά στο Αγρίνιο

  
agrinio
Στο Αγρίνιο 742 καταστήματα δεν λειτούργησαν την Κυριακή. Οπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου οι τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε άλλη πόλη αλλά έχουν υποκαταστήματα και στο Αγρίνιο παρέμειναν κλειστά. Αναλυτικά η ανακοίνωση: " Την Κυριακή 3/11 όλες οι τοπικές επιχειρήσεις στο Αγρίνιο, τίμησαν το λόγο και την υπογραφή τους, κράτησαν τα καταστήματά τους ΚΛΕΙΣΤΑ , υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια του κλάδου, διεκδίκησαν το δικαίωμα στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, κατήργησαν τον τελευταίο νόμο – παρωδία στην πράξη.
Την Κυριακή 3/11 οι περισσότερες εκ των εμπορικών επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους αλλού αλλά διατηρούν καταστήματα στην πόλη μας, επίσης επέλεξαν να ευθυγραμμιστούν με την απόφαση όλων των τοπικών εμπόρων (742 υπογραφές) και δεν άνοιξαν τελικά τα καταστήματά τους.
Όλους αυτούς τους τιμούμε ως συνδικαλιστικό όργανο, τους ευχαριστούμε ως συνάδελφοι, τους θέλουμε μαζί και δίπλα μας διαρκώς, αρωγούς και συμπαραστάτες του Συλλόγου μας.
Δυστυχώς, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ανταπόκριση και αποδοχή υπήρξαν και ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν σεβάστηκαν ούτε το αίτημα του Συλλόγου να μην κάνουν μια τελείως ΄΄ μικρόψυχη ΄΄ και ΄΄αντισυναδελφική΄΄ επιλογή, ούτε την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση των συναδέλφων αλλά και της τοπικής κοινωνίας (ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας).
Άνοιξαν τα καταστήματά τους επιχειρώντας, εκτός όλων των άλλων, να κάνουν και ΄΄ αθέμιτο ανταγωνισμό ΄΄ σε μια αγορά πειθαρχημένη και ερμητικά κλειστή.
Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των επιχειρήσεων αυτών, θεωρώντας το υποχρέωσή μας απέναντι σε συναδέλφους αλλά και καταναλωτές και ταυτόχρονα ζητάμε από το σύνολο τουλάχιστον των μελών μας, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να μην είναι ποτέ πελάτες τους στο μέλλον.
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ:
Jennyfer-Fashion Distribution ΑΕ- ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, Παπαστράτου 5
MOTHERCARE – Παιδ. Ενδύματα, αξεσουάρ, είδη μπεμπέ, Παπαστράτου 74
ΗΡΑ- Παιδ. Ενδύματα, αξεσουάρ, είδη μπεμπέ, Πλατ. Δημοκρατίας.
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – Ηλεκτρικές Οικιακές Συσκευές, Μακρή 12
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ- Ε.Ο. Αγρινίου-Άρτας
ANAIS-Γυναικεία Ενδύματα – Δημοτσελίου 15
SUPER MARKET – ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ:
JUMBO
ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
LIDL
Υ.Γ.: -Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους ιδιοκτήτες των τοπικών σούπερ μάρκετ(μικρών και μεγάλων) για τη στάση τους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά και να μην κουβαλήσουν νερό στον μύλο των αλυσίδων και των πολυεθνικών. Τους αξίζει κάθε στήριξη!!!
- Ευχαριστούμε επίσης την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτισσών και των συμπολιτών μας που με την αποχή τους από την αγορά, έστω και για βόλτα, στήριξαν σήμερα τον δικό μας αγώνα και την αναγκαία κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν διχασμένους και διασπασμένους.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου