Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ως τι συμμετέχει ο Γιώργος στη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ιαπωνία.?????


 «Κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα», παραδέχεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.  Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου δόθηκε στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου στη Γενεύη, εν όψει της μετάβασης του πρώην πρωθυπουργού στην ιαπωνική πρωτεύουσα για την κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία ξεκινά αύριο Πέμπτη.
 

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου θα μετάσχει στη συνεδρίαση του ΔΝΤ αναζητώντας στήριξη από το ΔΝΤ για την «οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας»! Το στοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είναι προς διερεύνηση αν ο πρώην πρωθυπουργός έχει ενημερώσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τα κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) για την πρόθεσή του να ζητήσει προσωπικά από το ΔΝΤ στήριξη στο πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας.
 

Στην ίδια συνέντευξη στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ο κ. Παπανδρέου λέει ότι η απόφαση που έλαβε ως πρωθυπουργός το 2009 να αναθεωρήσει το ύψος του ελληνικού ελλείμματος κατά τρεις μονάδες ήταν για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό…
 

Την ίδια ώρα, άγνοια εκφράζουν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ιαπωνία.
 

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βεβαιώνουν στο protothema.gr πως δεν υπήρξε επικοινωνία από την πλευρά του κ. Παπανδρέου για τις επαφές του, ενώ εκφράζεται η απορία αν πράγματι επιχειρήσει να εκφράσει τις ελληνικές θέσεις ή συμμετάσχει στη Σύνοδο ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
 

Επίσης, συνεχίζουν οι ίδιοι συνεργάτες, ο κ. Παπανδρέου δεν ενημερώνει το Μαξίμου για επαφές του στο εξωτερικό, ως εκ τούτου για την ελληνική κυβέρνηση δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου