Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Στην Πάτρα καταφθάνει πλοίο για έρευνες πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

   
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2013 Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ

Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος φθάνει στην Πάτρα την Κυριακή, προκειμένου να διενεργήσει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης.
Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.


Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.

«Η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου