Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δημοψήφισμα για το χρυσό ζητάνε οι χιλιάδες αόρατοι διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης !!!!!!!!!! Βίντεο


Ζητάμε "συγνώμη"...
"Συγνώμη" ... που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες...
(στις μέρες μας --αλλά και παλιότερα- είναι πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να μαζευτούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, εάν δεν υπάρχει κάποιο "χειροπιαστό" ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)

"Συγνώμη" ... που δεν κάψαμε ούτε...

έναν κάδο απορριμμάτων,
Θα παίρνατε "ωραία πλάνα" ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...

"Συγνώμη" ... που δεν κάναμε γυαλιά καρφιά ούτε ένα μαγαζί,

Θα είχατε τότε ως δια μαγείας ανταποκρίσεις, από την μεγάλη μας πορεία, εκστομίζοντας υποκριτικά φράσεις κλισέ όπως ".. αμαυρώθηκε από καταστροφές σε καταστήματα, η πορεία κατά των μεταλλείων", επικεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας (όπως σχεδόν πάντα) στις καταστροφές και όχι στην πορεία. Δεν σαν κάναμε όμως την χάρη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ...

"Συγνώμη"... που δεν ρίξαμε ούτε μια μολότοφ

"Συγνώμη" ... που δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός.
"Συγνώμη" ... που διαδηλώσαμε ειρηνικά ...

Έχοντας γυρίσει στην Χαλκιδική, επιστρέφοντας από την πραγματικά μεγαλειώδη πορεία στην Θεσσαλονίκη και ρίχνοντας μια ματιά, στην μέχρι τώρα σχετική ειδησεογραφία, μας έκανε εντύπωση ο τρόπος (μη) κάλυψής της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), όχι μόνο από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά γενικότερα.

Και αυτό, παρόλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Χαλκιδική δημοσιογράφους από την Le Monde, τους New York Times , το BBC , το Radio Canada και όχι από τα ΄΄έγκυρα΄΄ Ελληνικά ΜΜΕ.

Για το πόσοι πραγματικά είμαστε, μπορεί όποιος θέλει, να πάρει μια εικόνα, από τις πανοραμικές λήψεις, ιδιαίτερα κατά την είσοδο της ογκωδέστατης πορείας, στη λεωφόρο Νίκης.


Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά "αόρατη" από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:

-Οι Καναδοί, τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του "μεγάλου στοχαστή" ΓΑΠ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.

Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: 
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ 
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθού ή σιγοντάρουν, σπέρνοντας στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ..
  πηγη χρονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου