Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Tρομοκρατία Ελλήνων εν μέσω χοντρών γεωπολιτικών παιχνιδιών


 Την ώρα που ο Ισραηλινός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα, οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους (δεν υπάρχουν χρήματα για διακοπές σε Μύκονο και Σαντορίνη…)

Η έννοια τους είναι πως θα πληρωθεί το εκκαθαριστικό της εφορίας ΚΑΙ το χαράτσι, που θα καταφθάσει αμέσως μετά τις διακοπές, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ …

Ένας χειμώνας-θρίλερ είναι προ των πυλών. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης.

Η απειλή της απόλυσης ή του λουκέτου είναι διαρκώς πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων. Γνωρίζουν, από τώρα, ότι θα χάσουν το Χριστουγεννιάτικο Δώρο (αυτό που έχει μείνει τέλος πάντων) και ότι θα υπάρξει νέος γύρος περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

Τρόμος για το αύριο…Η μέση ελληνική οικογένεια αγωνιά αν θα μπορέσει να επιβιώσει. Αν θα καταφέρει να τα φέρει βόλτα. Και σιγά σιγά τα βάρη γίνονται όλο και πιο ασήκωτα. Το ένα σπίτι μετά το άλλο “γονατίζει” από την φτώχεια και την ανέχεια.
Τα ΜΜΕ υποβοηθούν στην δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας. Με μια διαφορά. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν το πρόβλημα ως «Ευρωπαϊκό» και όχι ως «ελληνικό»

Διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Δεν είναι η μοναδική Χώρα με «κρίση χρέους» αφού η μια μετά την άλλη χώρα “γονατίζουν”…Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και ψίθυροι για…Γαλλία!

Τελευταίο κάστρο της Ευρώπης δείχνει να είναι η Γερμανία.
Λες και κάποιος να έβαλε στο στόχαστρο την «Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως χρόνια πριν την…«Σοβιετική Ένωση»


Το παραμύθι για τεμπέληδες και διεφθαρμένους Έλληνες αρχίζει να μη πείθει καθώς τίποτε δεν αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι χειρότεροι. Το ότι υπάρχουν προβλήματα όλοι το γνωρίζουν. Όχι όμως στο βαθμό που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ. Εξάλλου καμία χώρα δεν έχει πετύχει την «απόλυτη» διαφάνεια. Ένας ακόμη μύθος καταρρέει. Καταρρέει ο μύθος ότι το ελληνικό δημόσιο είναι μεγάλο και πολύ πέραν του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Τα ντόπια παπαγαλάκια παίξανε και παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους. Χωρίζουν την κοινωνία σε υποσύνολα, βάζουν την μια κοινωνική ομάδα να μαλώνει με την άλλη για το κατάντημα της Χώρας ενώ στην πραγματικότητα το  «παιχνίδι» παίζεται πολύ μακρυά.

Πριν μερικά χρόνια ΟΠΟΙΟΣ τολμούσε να μιλήσει για ελληνικά πετρέλαια χαρακτηρίζονταν αμέσως ως γραφικός. Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ιόνιο, το Αιγαίο και στο τμήμα μεταξύ Κρήτης και Κύπρου αλλά και κάτω από την Κρήτη (Λιβυκό πέλαγος)

Η πρόσφατη επίσκεψη Κλίντον μόνο τυχαία δεν ήταν.
Ο εμφύλιος στην Συρία, η αναταραχή στην Μέση Ανατολή και τα γεωστρατηγικά παιχνίδια ελάχιστα ενδιαφέρουν τους Έλληνες που δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι από τα χρέη και το άγχος της επιβίωσης.

Είναι η κατάλληλη στιγμή όπου τα πάντα μπορούν  να πωληθούν «μπιρ παρά»

Είναι η στιγμή που ο Έλληνας είναι φοβισμένος και τρομοκρατημένος.

Παραδομένος στις προθέσεις των μεγάλων και ισχυρών του πλανήτη που απλά κάνανε την εύκολη δουλειά τους ακόμη ευκολότερη..

Vasilladis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου