Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η Public Issue καταγγέλλει ότι το Βήμα παρουσίασε ανάποδα δημοσκόπηση,



 Η αλήθεια είναι ότι κανείς κεντροαριστερός δεν διαβάζει πλέον Βήμα και ειδικά το έντυπο οπότε το θέμα μας ξέφυγε και απολογούμαστε. Όμως η Public Issue καταγγέλλει ότι  Το Βήμα παρουσίασε ανάποδα δημοσκόπηση, με τη ΝΔ μπροστά.
 
Ένα λάθος στο γράφημα στο Βήμα της Κυριακής, όπου παρουσιάζονταν οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής -ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της Public Issue- είναι αφορμή για ένα σχόλιο μέσω Twitter της εταιρείας δημοσκοπήσεων, που ρωτά αν πρόκειται για λάθος ή σκοπιμότητα.

Συγκεκριμένα, στο χτεσινό φύλλο του Βήματος, η δημοσκόπηση της Public Issue (που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το iefimerida.gr) εμφανιζόταν ανάποδα. Αντί να βγάζει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% έναντι 25,5% της ΝΔ, το Βήμα της Κυριακής στη σελίδα 2 εμφάνιζε τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση με το ίδιο ποσοστή 31,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν δεύτερος.

«Τυπογραφικό λάθος ή σκοπιμότητα; Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, η δημοσκόπηση της Public Issue παρουσιάσθηκε ανάποδα, με τη ΝΔ να προηγείται!!!» ήταν το σχόλιο της Public Issue μέσω Twitter
Στο σχόλιο αυτό  ο Χριστόφορος Βερναρδάκης γράφει:
Για το “λάθος” του ΒΗΜΑΤΟΣ ας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της εφημερίδας

Απάντηση από το ΒΗΜΑ επισήμως δεν υπάρχει  Ωστόσο, μέσω Twitter απάντησε η εργαζόμενη στο ΔΟΛ, Ελένη Βουλτσίδου η οποία θα πει:

Επειδή γίνεται συζήτηση για ΒΗΜΑ και Public Issue. Το λάθος «στοχοποιείται» τόσο πολύ; Από τις 1/5 η σωστή ανάρτηση,
και αναφέρει το σύνδεσμο (εδώ) της πρώτης δημοσίευσης της δημοσκόπησης.

Απο papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου