Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο Ευ. Βενιζέλος επανιδρύει το ΠΑΚ!

 
Στην ανασύσταση του Πανελλήνιου Αντιδικτατορικού Κινήματος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της πάλαι ποτέ "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης"...


 
Η κίνηση, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο δεκαήμερο, προέκυψε ως συνέχεια της συλλογιστικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν δήλωσε στην Κ.Ο. του κόμματός του ότι αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ από τα ποσοστά που έλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, γεγονός που αποτελεί "κατά κυριολεξία αναγέννηση της παράταξης από την αφετηρία".

Η καθήλωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές είναι αυτή που οδήγησε τον κ. Βενιζέλο σε μια πιο ριζική αντιμετώπιση, την αναζήτηση δηλαδή της "αφετηρίας" στον αντιδικτατορικό αγώνα του ΠΑΚ.

Έτσι, με ένα ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι, όπου αναμένεται να στρατολογήσει τον Νίκο Αλιάγα σε ρόλο "πασιονάριου", με πρότυπο την αθάνατη Μελίνα Μερκούρη (ρόλο που μέχρι στιγμής έχει αναλάβει η Φώφη Γενηματά) ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινά έναν νέο αντιδικτατορικό αγώνα κατά της "τροϊκανής χούντας", με σύνθημα "Ένα-δύο-τρία/ η Χούντα δεν τελείωσε το '73".

Στις επισημάνσεις δημοσιογράφων ότι ο κ. Βενιζέλος διατέλεσε υπουργός οικονομικών της "χουντικής κυβέρνησης", κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησαν ότι επρόκειτο για μια καλά κατασκευασμένη κάλυψη, που τού επέτρεψε να διαβρώσει το σύστημα εκ των έσω. Είναι χαρακτηριστικό το σχετικό σχόλιο στενού του συνεργάτη: "ξέρετε πόσες φορές, με κίνδυνο της ζωής του, έβαζε πινέζες στην καρέκλα του Λουκά Παπαδήμου;"

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα) 
 
Απο vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου