Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο φασισμός δεν θα περάσει..

 
ΣταυροΘοδωράκια μ’,

Κουλογλάκια μ’,

Σαββοπλάκια μ’,

εσείς τρώτε και πίνεται

κι εμάς μας τρώει η αρκούδα,

μας τρώει η αρκούδα, μας τρώει η αρκούδα.



Όταν το «προοδευτικό» μοντάρετε με το «φασιστικό» σε μια παράλληλη και αλληλοσυμπληρούμενη εικόνα τότε το φασιστικό γίνεται προοδευτικό και τούμπαλιν. Αυτή την γκεμπελική πρακτική, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, φαίνεται ότι γνωρίζει καλά, επέλεξε την Κυριακή το βράδυ 14 Μαΐου 2012 ο megaλο-δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, για να βγάλει το mega-μεροκάματό του.

Την ώρα που ο αρχιφασίστας συνομιλητής σου κ. Θεοδωράκη έμπαινε στο προεδρικό μέγαρο, οι χαμηλόμισθοι ρεπόρτερ συνάδελφοι του, είχαν επιλέξει την πρακτική της καθιστικής διαμαρτυρίας απέναντι σε όλους αυτούς τους αμόρφωτους μπράβους, «αντισυνταγματάρχες», του «συνταγματάρχη» Μιχαλολιάκου, για να καταγγείλουν το φασισμό των παραγγελμάτων και τη βία των προστακτικών του «σεβασμού».

Την δημοκρατία που απολαμβάνεται κύριοι, την απολαμβάνεται γιατί την πληρώνουμε εμείς.

Εσείς πίνετε το καφεδάκι σας στην ηλιούλουστη βεράντα σας, «φιλοκαλείτε μετ’ ευτελείας» στις κουνιστές καρέκλες σας και «φιλοσοφείτε» μετά «μαλακίας» στις εκπομπούλες σας… και περνάτε καλά.

Εμείς που ζούμε τη βία της εικόνας, που εσείς δημιουργείτε, την απελπισία, που εσείς διαπιστώνεται, την καπνογόνα ασφάλεια των Μονάδων της Αποκατάστασης της Τάξης, που εσείς σχολιάζεται με τα δικά μας τα κεφάλια ανοιγμένα, δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε στις μεσονύκτιες ή μεταμεσονύκτιες ονειρόξεις σας.

Αριστερίζοντες, στρογγυλοκαθιστοί φιλόσοφοι, ξοδέψτε τις απόψεις σας στα απογευματινά σας τσάγια, αλλά να ξέρετε ότι δεν αξίζετε τα λεφτά που παίρνετε. Ποτέ δεν τα αξίζατε. Ο φόβος της καλοκάγαθης γιαγιάς και του ανήμπορου παππού δίπλα στον μελαμψό μετανάστη δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, δεν μπορεί να μας βρει δουλειά, δεν μπορεί να συγκινήσει τον κάθε απελπισμένο πολίτη αυτής της χώρας, που ζει την κατοχή στην οποία μας έχουν σύρει οι παράνομοι λαθρομετανάστες υπάλληλοι του παγκόσμιου καπιταλισμού της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ μαζί με τους ντόπιους δουλεμπόρους τους.

Ο δράκος του παραμυθιού σας ψόφησε. Δώσατε όλο το βάρος στο μεταναστευτικό, χωρίς να ασχοληθείτε καθόλου με το πόσα πήραν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και ποιοί ωφελήθηκαν απ’ αυτό. Στόχος σας να διαιρέσετε την κοινωνία, σε φασίστες, κομμουνιστές, «λογικούς» και αμυνόμενους.

Όλοι εμείς οι ελεύθεροι, ακομμάτιστοι, δημοκρατικοί πολίτες, σας δηλώνουμε ότι θα σας αποστομώσουμε.

Καμία Κυβέρνηση Τσιριμώκων, Κουβέληδων και κομπάρσων φασιστών δεν θα σας σώσει.

Η βία και η απανθρωπιά δεν εξωραΐζεται.

Θα είμαστε πάντα εκεί: Στους δρόμους και τις πλατείες. Πάντα περισσότεροι, πάντα μπροστά και κυρίως πάντα ενωμένοι.

Όσο μας πολιορκείτε τη ζωή θα σας πολιορκούμε τα παλάτια.

Ποτέ δεν θα ξανακοιμηθείτε ήσυχοι.

Τις φωνές μας, δεν θα τις φιμώσουν τα δακρυγόνα σας και τη δύναμη της ψυχής μας δεν θα την τρομάξει το σκυλολόι σας.
 
Ανεξάρτητοι πολίτες των πλατειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου