Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μαζί με τους πολιτικούς απέτυχαν και οι δημοσιογράφοι

 Τα Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν σαν να μην αντιλαμβάνονται το μήνυμα των εκλογών. Μαζί με τα δύο κόμματα εξουσίας που καταψηφίστηκαν και τα άλλα που ενισχύθηκαν για όλους αντίδρασης ή πολιτικής εντιμότητας, αποδοκιμάστηκαν και τα media.

Τα Μέσα ενημέρωσης, επέλεξαν στην πλειονότητά τους, όχι απλώς να διαλέξουν το στρατόπεδο του Μνημονίου, αλλά παραβιάζοντας τις αρχές λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να αποκλείσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, οποιαδήποτε άλλη φωνή είχε την αντίθετη απόψη. Αντιθέτως επένδυσαν στα πρόσωπα εκείνα που καθημερινά προπαγάνδιζαν την καταστροφή της κοινωνίας, που μιλούσαν για προφητείες που διαψεύδονταν, την επόμενη μέρα. 
Τώρα, τα Μέσα μετρούνε τις συνέπειες των επιλογών των ιδιοκτητών και των διευθυντών τους. Μαζί με τις φωνές που χάθηκαν, εξαφανίστηκε και το κοινό. Και υπάρχει το παράδοξο, "η χώρα να έχει σωθεί πλειστάκις" από τους ...σχολιαστές και οι επιχειρήσεις που δουλεύουν να μην έχουν μετρητά για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους!

Δυστυχώς δεν έγινε καθαρό το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου. Ο πολιτικός σεισμός της 6ης Μαϊου δεν αφορά μόνο τα παλαιά κόμματα εξουσίας. Περιλαμβάνει και το μηχανισμό επικοινωνίας ( δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη) που απέτυχαν να προβλέψουν το προφανές. Πως η κοινωνία δεν αντέχει.
 
Απο  media-industry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου