Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τσίπρας: “Αν Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ”




Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

“Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, οι πολίτες καταψήφισαν τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου. Κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως τους βολεύει το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλούν για συναισθηματική ψήφο ή ψήφο οργής, κάνουν λάθος”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δήλωσής του. 

“Μόλις μερικές χιλιάδες ψήφοι και ο καλπονοθευτικός νόμος στερούν τη δεδηλωμένη από τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις”, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι “η λαϊκη ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και πρώτη εναλλακτική επιλογή αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια”.

O κ. Τσίπρας είπε ότι “δεν μπορούμε να συζητήσουμε με ανθρώπους που έχουν βάλει τις υπογραφές τους κάτω από τα μνημόνια”. “Ας σταματήσουν να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά σωτηρίας του μνημονίου.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά να στείλουν επιστολές προς τους Ευρωπαικούς ηγέτες :

“Αν Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για καταστροφικές τους επιλογές, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για πιστή εφαρμογή του βάρβαρου προγράμματος. Αν δεν το πράξουν τους καλώ έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό”, επισήμανε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τους πέντε άξονες της πολιτικής του, οι οποίοι κωδικοποιούνται ως εξής: άμεση ακύρωση μέτρων σχετικά με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, ακύρωση των νόμων που  καταργούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών,  άμεσος δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα, να ελεχθεί το επαχθες του χρέους και να καθιερωθεί ένα μορατόριουμ στην πληρωμή.
 Απο papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου