Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Δεν συνεργαζόμαστε με ΣΥΡΙΖΑ γιατι έχουμε διαφορές..


Σε δυσμενή θέση βρίσκεται η Αλ. Παπαρήγα, η οποία, αισθανόμενη την πίεση του λαϊκού αιτήματος για ενότητα των αριστερών δυνάμεων του τόπου, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αιτιολογήσει την απομονωτική πολιτική του Περισσού.

Το μπαράζ δηλώσεών της κατά του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε και χθες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία επανέλαβε (ΝΕΤ) την αντίθεσή της στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές, λέγοντας πως "κυριότερος λόγος είναι ότι έχουμε πολιτικές διαφωνίες, είναι αφερέγγυοι, δεν τους πιστεύουμε". Παράλληλα υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ "λέει ανέκδοτα όταν ισχυρίζεται ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο" και πρόσθεσε πως "λέει και το άλλο ανέκδοτο, δεν μας διώχνουν από την Ευρώπη γιατί θα καταστραφεί η Ε.Ε. Όταν η Ε.Ε. ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να είναι των 27, βεβαίως θα πετάξει με μια κλωτσιά τις χώρες με αδυναμίες".

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ., στάθηκε στις διαφορές που υπάρχουν για να αιτιολογήσει την απόφασή της για τη μη συνεργασία, καταργώντας ουσιαστικά τη λογική των συμμαχιών, που θέλει αυτές να γίνονται μεταξύ πολιτικών χώρων που δεν είναι όμοιοι.

Συγκεκριμένα είπε ότι "υπάρχει ριζική διαφωνία πάνω σε ζητήματα του σήμερα. Οι διαφορές μας δεν αφορούν στο μέλλον, επομένως είναι τυχοδιωκτισμός να ζητάς συνεργασία όταν ξέρεις ότι έχεις διαφορετικές απόψεις. Το πιο έντιμο είναι να πεις: έχουμε διαφορές, δεν μπορεί να γίνει συνεργασία". Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, για τη θέση των κομμάτων της Αριστεράς, παρατήρησε ότι "αυτοί που μιλάνε για κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα πηγαίνει και θα χτυπά το χέρι στη Μέρκελ, λένε παραμύθια".

Καταλήγοντας η ίδια, είπε πως "ο κύριος αντίπαλος του ΚΚΕ είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.", ενώ πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός με την ψήφο του θα επιβάλει την ενότητα

"H στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού", υπογράμμισε σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Σκουρλέτης. Παράλληλα, δήλωσε πως "οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ιστορική ευθύνη να συμπορευτούν ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις και στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και συρρίκνωσης της λαϊκής κυριαρχίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός τελικά ενισχύοντας την Αριστερά θα επιβάλει με την ψήφο του τη συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας που θα ξηλώσει τις δανειακές συμβάσεις και θα προβάλει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες".

Aπο Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου