Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

“Open Pit” το φαύλο πρόσωπο του “βρώμικου χρυσού»

To βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Open Pit” είναι μία επιτυχημένη δημιουργία της ερευνητικής δημοσιογραφίας και του ‘κινηματογράφου ανταρτών’(ανεξάρτητου κινηματογράφου) που αποκαλύπτει το φαύλο πρόσωπο του “βρώμικου χρυσού» στο Περού.

Στην καρδιά της Cajamarca,η Newmont Mining Corporation λειτουργεί το χρυσωρυχείο Yanacocha, μία από τις μεγαλύτερες πράξεις ανοικτής εξόρυξης στον κόσμο.
Χρησιμοποιώντας τη διαδικασία έκπλυσης κυανίου,ή Newmont Mining έχει έρθει να καθορίσει “βρώμικο χρυσό” για τους Campecinos – τους γηγενείς ανθρώπους που έχουν ζήσει στην κορυφή των Περουβιανών Άνδεων από τον πολιτισμό των Ίνκας.

Αντιμέτωποι με την καταστροφική ρύπανση από υδράργυρο, τα βαρέα μέταλλα και τις απορροές οξέως του ορυχείου, οι άνθρωποι της Cajamarca παλεύουν μια απελπισμένη μάχη για την υπεράσπιση των υδάτινων πόρων τους, τις οικογένειές τους – και τον τρόπο ζωής τους.
Υποστηριζόμενη από την International Finance Corporation και την Παγκόσμια Τράπεζα, η Newmont Mining ενισχύει το επιχειρηματικό της μοντέλο με τη διαφθορά, τον εκφοβισμό και τη βία.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 https://www.facebook.com/OpenPitDocumentary

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου