Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πρωθυπουργός η... Task Force

Χορστ Ράιχενμπαχ

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει να βρει άκρη στο νήμα του οικονομικού αδιεξόδου και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν εγκαταλείψει τα πάντα και σχεδιάζουν πυρετωδώς την προεκλογική τους στρατηγική, η Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ επιδιώκει να ελέγξει ακόμα και το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», τα στελέχη αυτά (ανάμεσά τους και... Ελληνίδες) προσπαθούν να δώσουν εντολές για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Task Force δεν τελεί υπό τις οδηγίες της Κομισιόν και έρχεται πολλές φορές σε κόντρες με την τρόικα. Οι ψίθυροι λένε ότι οι εντολές της για τον τρόπο διαχείρισης των σχέσεων με την κυβέρνηση έρχονται κατευθείαν από το Βερολίνο, καθώς η ομάδα αυτή παίρνει εντολές μόνο από το Eurogroup, δηλαδή από τα υπουργεία Οικονομικών και συνεπώς από τις κυβερνήσεις.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι εν όψει εκλογών οι Γερμανοί θέλουν να είναι σίγουροι πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει ακριβώς αυτά που τους λένε οι εδώ επιτηρητές. Και μπορεί να μην παραδέχεται κανείς την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όμως η συμπεριφορά της Task Force δείχνει άλλα.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα μαθαίνουμε ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά τα οποία προκάλεσαν την οργή των επιτελών του Μαξίμου και τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα χαρακτηρίζονταν κωμικοτραγικά και θα σήκωναν μεγάλες πλάκες, καθώς η συμπεριφορά μελών της Task Force είναι σε απίστευτο βαθμό προκλητική και απαξιωτική.

Όμως τα περιστατικά αυτά μόνο για... γέλια και χιουμοράκι δεν είναι, καθώς έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά για τα οποία έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό χαρακτηρίζοντας εξ αρχής υπερπρωθυπουργό τον επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Απολύτως «ελεγχόμενη»...

Προφανώς, υπό την Αγία Σκέπη του Βερολίνου, τα παλικάρια αυτά νιώθουν ότι έχουν το ελεύθερο να συμπεριφέρονται με θράσος, χωρίς όριο προς την όποια ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και όταν αυτή τελεί υπό την έγκριση των επιτηρητών και έγινε δεκτή με... «ανακούφιση» ύστερα από την αποδιοργάνωση των σχέσεων με την κυβέρνηση Παπανδρέου. Την αντίληψη αυτήν των επιτηρητών την είδαμε σε πολλές περιπτώσεις:

♦ Στην απόπειρα να καθοριστεί το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος που είχε πει ότι θέλει να κάνει ο Παπανδρέου - μια απόπειρα η οποία τον τελείωσε από πρωθυπουργό.
♦ Στην απαίτηση - κατόπιν και παραινέσεων προερχόμενων από την Ελλάδα - για αποστολή προς την τρόικα επιστολών δέσμευσης των πολιτικών αρχηγών περί τήρησης των πακέτων μέτρων που κάθε φορά ψηφίζει η ελληνική Βουλή.

Στις παρεμβάσεις Σόιμπλε, Γιούνκερ και λοιπών, οι οποίοι δημοσίως θέλησαν να καθορίσουν τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, τον χρόνο των εκλογών, αλλά και το τι πρέπει να ψηφίσουμε στις εκλογές για να μη μας χρεοκοπήσουν.

♦ Στην απαίτηση της τρόικας - όπως φημολογείται έντονα - για αντικατάσταση του Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης επειδή Ρέσλερ και συντροφία είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι μαζί του - το εκφράζουν άλλωστε και δημοσίως.

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό και η πλήρης άρση της εθνικής κυριαρχίας - με τελευταίο στάδιο τη δημοσιονομική κυριαρχία, την απαίτηση εξόφλησης των δανείων κατά προτεραιότητα, τη διαχείριση των ιδιωτικοποιήσεων από την τρόικα, τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται το αγγλικό δίκαιο κ.λπ. - θα είναι η επόμενη μέρα της υλοποίησης του PSI και της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης.

Υπό το φως της προκλητικής στάσης ακόμη και των... υπαλλήλων πλέον της Task Force μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί ο καθένας να καταλάβει πώς σκιαγραφείται η κατάληξη του νέου επεισοδίου της υποτιθέμενης «σωτηρίας» της χώρας, η οποία πάλι... θα μας σώσει από την «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».
 Δυστυχώς, εκτός του ότι, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, η χρεοκοπία έρχεται ακόμη πιο κοντά, παίρνει σάρκα και οστά το περιεχόμενο του δεύτερου συνθετικού.

Ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά, το επίθετο «ελεγχόμενη».
Πλήρως ελεγχόμενη...
Το ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου