Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Για λίγα κιλά πατάτες... και για μια ψήφο



Για λίγα κιλά πατάτες... και για μια ψήφο, οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης  είδαν φως και μπήκαν από την πίσω πόρτα ενός κινήματος που από κίνημα πολιτών τείνει να πάρει την μορφή του κινήματος προβολής των δημάρχων.

Καθημερινό φαινόμενο πλέον δεκάδες νταλίκες να ξεφορτώνουν τόνους πατάτας από τη Νέα Ιωνία ως την Κηφισιά και από τον Βύρωνα ως το Γαλάτσι και εκατοντάδες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, ψηφοφόροι, να περιμένουν υπομονετικά με τα καροτσάκια τους στην ουρά για 10 κιλά πατάτες.

Δεν υπάρχει δήμαρχος του λεκανοπεδίου πλέον που σεβόμενος την πολιτική του υπόσταση, να μην έχει οργανώσει μέχρι σήμερα και μια πανηγυρική διανομή φτηνής πατάτας με την αντίστοιχη φυσικά ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.

Με την απαραίτητη μιντιακή συνδρομή άπασα η επικράτεια έχει επιδοθεί σε μια συστηματική πατατοφαγία που τείνει να πάρει την μορφή διατροφικής επιδημίας καθώς χιλιάδες νοικοκυριά είναι υποχρεωμένα πλέον να τρώνε καθημερινά τα δεκάδες κιλά πατάτας που αγόρασαν πριν αυτές προλάβουν και χαλάσουν.

Το «κίνημα» πουλάει σήμερα κυριολεκτικά αλλά και επικοινωνιακά, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς αλλά και της καταρρακωμένης αγοραστικής δύναμης του Έλληνα καταναλωτή που για λίγες ώρες ζει στις ουρές της πατάτας την ψευδαίσθηση της «νίκης» ενάντια στους κακούς μεσάζοντες.

Πίσω από τις ευθύνες λοιπόν των μεσαζόντων των αγροτικών προϊόντων, κρύφτηκαν οι πολιτικοί μεσάζοντες της λαϊκής βούλησης που πρώτα σε τοπικό επίπεδο έσπευσαν να ανακαινίσουν, ενόψει μάλιστα και της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, το φιλολαϊκό τους προφίλ με λίγα κιλά πατάτας.

Οι πολιτικοί μεσάζοντες της φτηνής πατάτας καλό θα είναι να θυμούνται πως ο λαός ενίοτε όχι μόνο τρέφεται με πατάτες… αλλά συχνά «παίρνει» και κάποιους με τις πατάτες.

 Πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου