Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

FRAU ΔΙΑΜΑΝΤΟ-ΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΘΗΤΩΝ !!!



ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η υπουργός Παιδείας, με απαράδεκτο τρόπο, υπαγορεύει ουσιαστικά στην σχολική κοινότητα, να επιβάλλει ποινές στους εκατοντάδες μαθητές της πόλης των Ιωαννίνων, που υπερήφανα παρέλασαν με το κεφάλι στραμμένο στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της εξέδρας των επισήμων, δηλώνοντας με αυτή τη συμβολική πράξη τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική ισοπέδωσης της παιδείας αλλά και της κοινωνίας.
 Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τα όσα γίνονται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και τα ίδια ευθύνη για την συμπεριφορά τους!!!

"Eδωσα εντολές να γίνουν όλες οι διαδικασίες που είναι αναγκαίες, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και συνεργασίες μεταξύ διευθυντών με καθηγητές αλλά και εγώ περιμένω την απόφαση του συλλόγου των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων σχολείων οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την ποινή η οποία πρέπει να επιβληθεί και η οποία νομίζω θα είναι πολύ ενδεικτική και για την θέση που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί σε τέτοιου είδους φαινόμενα»!!!

Το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούντζες" δήλωσε, αλλά το ήθος της υπουργού Παιδείας είναι η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική παρέμβαση στο έργο των εκπαιδευτικών και της μαθητικής κοινότητας και το μίσος εναντίον της νεολαίας και των παιδιών!!!

«Είμαστε μια χώρα όπου έχουμε ξεχάσει ότι πρέπει να υπάρχουν και η αμοιβή και η ποινή. Καταλαβαίνω την οργή των νέων παιδιών, καταλαβαίνω κάθε εκδήλωση η οποία είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας και του ήθους μιας κοινωνίας. Ομως το ήθος της Ελλάδας δεν είναι να γυρίζει κάποιος και να μουντζώνει τον πρέσβη, τον δήμαρχο, οτιδήποτε, οποιονδήποτε, ή τον διπλανό του ή τον συμμαθητή του», πρόσθεσε η υπουργός!

«Αυτή η εικόνα στα Γιάννενα έκανε τον γύρο του κόσμου πάλι. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό που συνέβη. Πρέπει να του δώσουμε την μεγάλη και πραγματική διάσταση που έχει», συμπλήρωσε!

Είναι προφανές οτι οι παλλαικές αντιδράσεις ενοχλούν πλέον υπερβολικά τα μέλη της κυβέρνησης, καθώς εξαπλώνονται στην κοινωνία, σε όλες τις πόλεις, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας και σε κάθε εκδήλωση στην οποία παρίστανται εκπρόσωποι της κυβέρνησης του μνημονίου! Ας μην ελπίζουν όμως οτι θα τις κάμψουν με μέτρα και ενέργειες φασιστικού τύπου, σαν αυτές στις οποίες επιδίδεται η υπουργός της Παιδείας!

Η τρομοκρατία προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά μας δεν θα περάσει!

Δείτε το video με τις διαμαρτυρίες των μαθητών στην παρέλαση των Ιωαννίνων εδώ:


 Πηγη iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου