Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ "ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ" ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ (? ) Ο Χρήστος Παπουτσής στα μαύρα κατάστιχα της Διεθνούς Αμνηστίας μαζι με Λατινοαμερικάνους Δικτάτορες......


Η εκθεση της Διεθνους Αμνηστιας για τα εργα και της ημέρες του Χ.Παπουτση
Σίγουρα είναι εξαιρετικά υποτι­μητικό για έναν Έλληνα πολιτι­κό (και υπουργό), και μάλιστα της γενιάς του Πολυτεχνείου, όπως είναι ο Χρήστος Παπουτσής, να τον κρεμάει στα μανταλάκια η Διεθνής 
Αμνηστία και να βρίσκεται το όνομά του μαζί με εκείνο του προέδρου της Κολομβίας, του προέδρου του Τσαντ και της Σρι Λάνκα, δίπλα από σοβα­ρές καταγγελίες για καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και εάν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν του καίγεται καρφί, εί­ναι σίγουρα αναξιοπρεπές για τη χώρα να συμπεριλαμβάνεται, εν έτει 2012, ανάμεσα στις πέντε περιπτώσεις που επέλεξε η Διεθνής Αμνηστία για να καταγγείλει πράξεις κακοποίησης και πα­ραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμά­των με τη...
χρήση όπλων.
Η Διεθνής Αμνηστία, στην αναφορά της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2012, αναδεικνύει την περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού του δημοσι­ογράφου Μανόλη Κυπραίου κατά τη διαδήλωση της 15ης Ιουνίου του 2011 στο Σύνταγμα και ζητά την κινητοποίη­ση της διεθνούς κοινής γνώμης για την απόδοση δικαιοσύνης. Γι’ αυτό έχει εκ­δώσει μάλιστα ειδική κάρτα και ζητά από τους πολίτες να την αποστείλουν στον Χρήστο Παπουτσή.
Στην κάρτα μεταξύ άλλων υπάρχει το ερώτημα εάν είναι άμεση, ανεξάρ­τητη και αποτελεσματική η έρευνα για την υπόθεση του Μανόλη Κυπραίου και εάν οι αστυνομικοί που είναι υπεύ­θυνοι για τον τραυματισμό του
θα οδη­γηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Στην κάρτα της Διεθνούς Αμνηστίας καλείται ακόμα ο υπουργός Προστα­σίας του Πολίτη να δεσμευτεί ότι στο μέλλον η αστυνόμευση των διαδηλώ­σεων θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τα πρότυπα καταστολής και ότι η αστυνομία δεν θα χρησιμοποιεί χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμ­ψης και ασφυξιογόνα κατά ειρηνικών διαδηλωτών παραβιάζοντας αυτά τα πρότυπα.

Ποιοι μας προμηθεύουν χημικά
Για να μην έχουμε καμιά αμφιβο­λία... μας ψεκάζουν με χημικά Γερμα­νοί, Βρετανοί, Αμερικανοί και Βραζι­λιάνοι! Διότι η Διεθνής Αμνηστία στην ίδια αναφορά αποκαλύπτει, επίσης, τι είδους χημικά και ασφυξιογόνα όπλα χρησιμοποίησε η ελληνική αστυνομία και από πού τα προμηθεύεται.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έλαβαν χώ­ρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2011, χρησιμοποιήθηκαν αναισθησιογόνες - ασφυξιογόνες χειροβομβίδες, χημι­κά δακρυγόνα καθώς και χειροβομβί­δες κρότου - λάμψης. «Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μια ημέρα μετά τη διαδή­λωση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου, προκύπτει ότι τα “όπλα” που χρησιμοποίησε η ελληνική αστυνομία ήταν κατασκευασμένα στη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας, χρησιμοποιήθηκαν:
Χειροβομβίδες δακρυγόνων τύπου GL-311 που έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία Condor Tecnologias Na o Letais στη Βραζιλία.
Χειροβομβίδες κρότου - λάμψης τύ­που 2-bang που έχουν κατασκευαστεί από τη γερμανική εταιρεία Nico Pyro -technik τον Οκτώβριο του 2010.
♦  Αναισθησιογόνες - ασφυξιογόνες χειροβομβίδες τύπου N591, κατασκευασμένες από τη βρετανική εταιρεία Chemring.
Χειροβομβίδες δακρυγόνων πολλα­πλής επίδρασης και τύπου 8239, οι λεγόμενες και χειροβομβίδες «τακτικής», καθώς και χειροβομβίδες τύπου 555 CS, κατασκευασμένες από την αμερι­κανική εταιρεία Federal Laboratories .
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, δεν είναι γνω­στό πότε οι χειροβομβίδες που χρησι­μοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυ­νομία τον Ιούνιο μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Οι χειροβομβίδες τύπου GL-311 έχουν ως ημερομηνία κατασκευής τον Σεπτέμβριο του 2010, οι αρχές της Βραζιλίας δεν δημοσιεύουν όμως ετή­σια αναφορά για τις εξαγωγές όπλων.
Από την ετήσια αναφορά της Ευρω­παϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις εξα­γωγές όπλων, προκύπτει ότι η Γερμα­νία κατά την περίοδο 2003-2005 έκα­νε εξαγωγές τοξικών παραγόντων, συ­μπεριλαμβανομένων των χημικών αερί­ων που χρησιμοποιεί η αστυνομία στις διαδηλώσεις, ύψους 1.121.330 εκατ. δολαρίων!
Εξαιρετικά αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο για τις προμήθειες υλικών για τον έλεγχο των διαδηλώσεων που κά­νει η χώρα από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, οι εισαγωγές το 2010 (βέρα μνημονιακή χρονιά) σε σχέση με το 2009 διπλασι­άστηκαν, φτάνοντας από τα 55.561 δολάρια στα 103.137 δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου