Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η Τρόικα αποφασίζει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (εμείς κάνουμε ο,τι μπορούμε..στα 4.)..)

 Εμμέσως πλην σαφώς, μιλώντας στην επιτροπή παραγώγων και εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παραδέχθηκε πως η τρόικα αποφασίζει για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
 
Ο κ. Χατζηδάκης άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογής ρυθμίσεων σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο, μεταφέροντας τις ευθύνες στους εκπροσώπους των δανειστών.
 
«Τη συζήτηση δεν την κάνουμε μόνοι μας. Η Τρόικα έχει εκ των πραγμάτων ένα λόγο. Κι εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει!», είπε ο κ. Χατζηδάκης στη συζήτηση για την κύρωση της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα.
 
Πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οδεύουν στο τέλος, σημειώνοντας ότι ήδη «έχουμε παρουσιάσει ένα πλαίσιο με 5 άξονες: δάνεια, Τειρεσία, πλειστηριασμούς, συνεπείς δανειολήπτες, και σε λίγο καιρό θα παρουσιάσουμε τις ρυθμίσεις, θα το φέρουμε στη Βουλή. Είμαι βέβαιος ότι θα δεχθούν κριτική, θα υπάρξουν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις και θα ειπωθεί ότι πρέπει να προστεθούν περισσότερα. Εγώ πρώτος θα ήθελα να γίνουν περισσότερα».
 
Ο κ. Χατζηδάκης απευθύνθηκε και προς την αντιπολίτευση: «Να έρθετε κι εσείς στη διαπραγμάτευση, μπορεί να καταφέρετε να τους μεταπείσετε, καλοδεχούμενοι είστε! Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου