Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Το Πολυτεχνείο, δεν είναι μια απλή επέτειος. .Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δε σχεδιάστηκε σε κομματικά επιτελεία.
Ήταν ηρωική στιγμή ελεύθερων ανθρώπων, που βρέθηκαν στην απέναντι όχθη επιλέγοντας τη ρήξη, τη σύγκρουση, την ανατροπή.

Και γκρέμισαν μια χούντα, βγαίνοντας στους δρόμους της ανυπακοής, τρομάζοντας τη γαλήνη των εμπόρων του φόβου και της εκμετάλλευσης, κουρελιάζοντας τις νομοτελειακές προφητείες των ειδικών και των «ιερών» κομματικών κειμένων ..
Όμως άφησαν μια παρακαταθήκη που κοντεύει να χαθεί στη λήθη…
Αυτή της Επανατατικής Αποφασιστικότητας…
Αυτής που προσπαθεί να βρει τα πιο αδύνατα σημεία του αντίπαλου και να δαγκώσει όσο πιο δυνατά μπορεί…. με όσες δυνάμεις κι αν έχει.
Αυτής που αντιτίθεται στον Αντικειμενισμό, και στη θεωρία του Ώριμου φρούτου. Αυτής που δεν θεωρεί την Επανάσταση αριθμητική πράξη, αλλά τρέλα του αυθόρμητου, όπου το Υποκείμενο μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας.και Σήμερα, 38 χρόνια μετά, ένας λαός ταπεινωμένος και εξαθλιωμένος από ληστές και νεοτυράννους παρακολουθεί με τρόμο επίγονους και υμνητές της χούντας, όχι μόνο να παρελαύνουν στα ΜΜΕ, ως σύγχρονοι Μαστοράκηδες, αλλά και να ορκίζονται υπουργοί της δοτής κυβέρνησης των «προστάτιδων δυνάμεων». του 4ου ΡΑΙΧ
Η ακροδεξιά, η παραδοσιακή δεξιά και η νέα δεξιά συγκροτούν το μέτωπο της σύγχρονης Νεοφιλελεύθερης δεξιάς στη χώρα .
.Απέναντι τους συγκροτούμε το δικό μας Λαϊκό, Ανεξάρτητο, Δημοκρατικό Πατριωτικό μέτωπο με την ελπίδα που επιμένει και τη θέλησή μας για Ζωή.
Τα δυο κινήματα έχουν πολλά κοινά. Και τα δύο είναι αυθόρμητα, πηγάζουνν απευθείας από τα αντιστασιακά αντανακλαστικά των Ελλήνων, και δεν συμμορφώνονταν ούτε συμμορφώνονται στις κομματικές υποδείξεις
Και τα δύο αξίωναν και αξιώνουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην αυτοδιάθεση, ενάντια στις πλανητικές ηγεμονικές δυνάμεις.
Επίσης, και τα δύο,ζητούσαν και ζητούν την ανατροπή σάπιων καθεστώτων, δοσιλογικών αρχουσών τάξεων που συγκροτούν την εξουσία ως πολιτικές μαφίες. Τέλος, και τα δύο ήταν και είναι οργανικά κομμάτια του παγκόσμιου κινήματος των αγωνιζόμενων λαών, που αξίωναν και αξιώνουν εθνική αυτοδιάθεση και κοινωνική απελευθέρωση .
Μας έμαθε πολλά το αίμα του Νοέμβρη ….
και…αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση
.

Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη μνήμη μας
Ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ για :
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 


Κινηση  Ανεξαρτητων  Πολιτων  Αγρινιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου