Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΑΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ



Σαν σήμερα πριν δέκα χρόνια, στις 15 Ιουνίου 2004, έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του F-4E Phantom τους οι χειριστές της Πολεμικής μας Αεροπορίας Κωνσταντίνος Καραθάνος http://www.pasoipa.org.gr/lefkoma/pilot_details/?id=692 και Εμμ...ανουήλ Σεβαστάκης http://www.pasoipa.org.gr/lefkoma/pilot_details/?id=693 .

Ο Κωνσταντίνος Καραθάνος καταγόταν από το χωριό Μεγάλη Χώρα του Δήμου Νεάπολης Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Από το ίδιο χωριό καταγόταν και ο αδελφικός του φίλος Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης http://www.pasoipa.org.gr/lefkoma/pilot_details/?id=671 , ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαΐου 2000 μαζί με το συγκυβερνήτη του Πολύκαρπο Μουχτούρη http://www.pasoipa.org.gr/lefkoma/pilot_details/?id=159 κατά τη συντριβή του F-4E Phantom τους.


Για να τιμήσουν τη μνήμη αυτών των Ηρώων, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Μεγάλης Χώρας κατά το σχολικό έτος 2008-2009 υλοποίησαν το πρόγραμμα με τον τίτλο «ΟΙ ΑΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ», με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τη ζωή και τις Αξίες αυτών των Ηρώων.


Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην τοπική κοινωνία το Μάιο του 2009, ενώ αναρτήθηκε κι ένα σχετικό βίντεο στο youtube http://www.youtube.com/watch?v=rRKbpi8zkMU 




Το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Χώρας τον Απρίλιο του 2009 έκανε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης για την ταυτόχρονη παραχώρηση από την ΠΑ ενός F-4E Phantom στο Δήμο Νεάπολης κι ενός Mirage F-1CG στον αδελφοποιημένο Δήμο Αθηένου στην Κύπρο, για στατική έκθεση σε κεντρική τους πλατεία.


Τα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο Δήμων συμφώνησαν και αποφάσισαν ομόφωνα την αποστολή σχετικού αιτήματος προς την ΠΑ και το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας.
Δυστυχώς, πέντε χρόνια μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα….


Ο Δήμος Νεάπολης ενσωματώθηκε στο Δήμο Αγρινίου και το Υπουργείο Εθνικής άμυνας προφανώς ξέχασε ή θεώρησε το παραπάνω αίτημα ως υπερβολικό…


Πάντως, οι μαθητές της Ε΄’ και της ΣΤ'’ τάξης τίμησαν με το δικό τους ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο την μνήμη των Ηρώων Κωνσταντίνου Καραθάνου, Εμμανουήλ Σεβαστάκη, Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και Πολύκαρπου Μουχτούρη, σχηματίζοντας με τα σώματά τους στο προαύλιο τα αρχικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τοποθετώντας ανάμεσά τους τη Σημαία Παρελάσεως του Σχολείου,όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία του Μαΐου του 2009. 


ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ, ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου