Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Επιμένει για την εγγραφή μελών στο ΙΝΚΑ


Απάντηση προέδρου ΙΝΚΑ στον επικεφαλής της κίνησης ΚΑΠΑ

Μετά το δημοσίευμα της «Σ» με τίτλο «Σύγκρουση για τα τέλη κυκλοφορίας» στις 29/3, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης  μας παρουσίασε όλα τα επίσημα έγγραφα όπως η απόδειξη των 1.780 ευρώ που είναι περασμένη στα βιβλία και η εντολή κατάθεσης προς το ΙΝΚΑ των χρημάτων που αρχικά είχε καταθέσει σε προσωπικό του λογαριασμό λόγω του ότι είχε «παγώσει» ο επίσημος λογαριασμός του ΙΝΚΑ και υπήρχε πίεση χρόνου δηλώνοντας: «Σαφέστατα η ΚΑΠΑ είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία για τα τέλη κυκλοφορίας και το ΙΝΚΑ θα βοηθούσε στην εξέλιξη των δικαστικών αγώνων, καταθέτοντας εκ του νόμου 2251 του 1994 3587 του 2007 συλλογική αγωγή και κάθε άλλη δικαστική ενέργεια για τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ δεν πλήρωσε τέλη κυκλοφορίας ούτε για το αυτοκίνητό του, ούτε για το αυτοκίνητο της συζύγου του, ούτε για το αυτοκίνητο του γιου του. Από την κίνηση ΚΑΠΑ να μας πουν τα ηγετικά στελέχη έχουν αυτοκίνητο και αν πλήρωσαν; Ως προς το θέμα του προσωπικού λογαριασμού κακώς χρησιμοποιήθηκε αλλά ήταν τόσο πιεστικός ο χρόνος που αναγκάστηκε ο πρόεδρος να δώσει τον λογαριασμό του και τα χρήματα αυτά συνολικά 1.780 ευρώ που παρέδωσε η κα Βνάτσιου μαζί με τα υπόλοιπα της τράπεζας, σύνολο 4000 ευρώ κατατέθηκαν στο λογαριασμό του ΙΝΚΑ γενικής ομοσπονδίας καταναλωτών Ελλάδος.

Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει ένα κενό. Υποχρεούται η ΚΑΠΑ να καταβάλει το υπόλοιπο των συνδρομών των μελών και τις καταστάσεις στο ΙΝΚΑ ως εγγραφή μέλους. Κάθε άλλη άποψη εξυπηρετεί τους δικούς τους λόγους και πάντως όχι την κίνηση για την οποία ξεκίνησε η όλη προσπάθεια. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ επικαλείται τις καταθέσεις που έδωσε προς τον κ. εισαγγελέα Αγρινίου και που βεβαιώνουν τα ως άνω αναφερόμενα, δηλαδή από τα 25 ευρώ τα 10 ευρώ θα πήγαιναν ως συνδρομή στον ΙΝΚΑ για κάλυψη των δικαστικών ενεργειών (συνολική αγωγή)».

Στόχος σε κάθε περίπτωση του κ. Λεχουρίτη όπως μας διαβεβαίωσε είναι η διασφάλιση τόσο των συμφερόντων των πολιτών για τα τέλη κυκλοφορίας όσο και των συμφερόντων του ΙΝΚΑ, ενώ όπως μετέφερε ενοχλήθηκε που υπήρξαν προσωπικές αναφορές κυρίως στην σύζυγό του. Η υπόθεση όμως, αν και διαλευκάνθηκε πλήρως ως προς το ζήτημα αυτό, παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει με τους 1800 πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι, αναμένοντας την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Κων/νος Χονδρός
- See more at: http://www.sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου